432 v51

Lammefilet vendt i urterasp

4 pers.
1 time
Middel

Fremgangsmåde

Lammefilet: Blend krydderurter, nødder og hvidløg og vend med rasp. Vend lammefileten i urterasp og læg den på en  bageplade med bagepapir. Steg kødet i ovnen ved 180°C i ca. 15 min.

Fritter: Skræl kartofler og skær dem i fritter. Læg dem i koldt vand og udvand dem i 1 døgn. Tør kartoflerne godt i et klæde.

Varm olie i en gryde til en temperatur på ca. 150°C. Steg kartoflerne gyldne og lad dem afdryppe.

Inden servering friteres de i olien ved 180°C til de er sprøde.

Drys dem herefter med salt.

Cherrytomater: Tomaterne vendes i lidt olie med havsalt og bages ved 180°C i 10-15 min.

Chili-aioli: Pisk æggeblommer med eddike og lidt salt, herefter tilsættes olien i en tynd stråle indtil en tyk konsistens.

Sennep, hvidløg, honning og chipootle vendes forsigtig i aiolien.

Smages til med salt og peber.

Ingredienser

  • Ca. 600 gr. lammefilet
  • 3 stængler dild
  • 3 stængler persille
  • 3 stængler timian
  • 50 gr. nødder
  • 2 fed hvidløg
  • 100 gr. rasp
  • 1 bakke cherrytomater på stilk
  • lidt olie
  • lidt havsalt
  • Fritter
  • 1 kg. kartofler
  • ½ liter smagsneutral olie
  • 1 spsk. havsalt
  • Chili-aioli
  • 1 pasteuriseret æggeblomme
  • 1 spsk. æbleeddike
  • 1½ dl. smagsneutral olie
  • 1 tsk. dijonsennep
  • 1 fed knust hvidløg
  • 1 tsk. honning
  • ½ til 1 tsk. chipotle eller sambal oelek
  • salt og peber
Indstil præferencer
Essentielle cookies
Session cookies,
Ydelses cookies
Google Analytics,
Funktionelle cookies
Målretnings cookies
Facebook Pixel,
Ved at benytte dette website accepterer du brug af cookies. Sæt preferencer eller luk beskeden