Asiatiske deller
Fremgangsmåde
Grillen gøres klar til stegning over direkte varme. Det hakkede svinekød røres med lidt salt samt finthakkede limeblade med grøn karrypasta. Æggene slås ud i farsen og der røres grundigt. Mel og mælk tilsættes og der røres til en homogen fars er opnået. Farsen formes til frikadeller og de steges gyldne og lækre over den direkte varme. Kog kartoflerne i det letsaltede vand - kog dem til der stadig er lidt bid i. Springløgene grilles ligeledes over direkte varme på grillen og krydres med salt og peber.
Romescosauce
Grill peberfrugten og chilien i ovnen eller på en grillpande, til skallen er helt sort. Halver dem, skab kernerne ud og pil skindet af. Rist mandlerne på en pande i lidt olie til de er gyldne. Krydr dem med salt. Hak tomaterne groft. Kør dem sammen med peberfrugt, chili, mandler, tomatpuré, paprika og olivenolie til en tyk sauce i blenderen. Smag til med salt, peber og hvidvinseddike eller citronsaft.
Server de asiatiske frikadeller med romescosaucen og et dejligt glas rosévin og grillet baguettes.