Braiserede andelår
Fremgangsmåde
Lad smørret smelte i en stegegryde ved kraftig varme, men uden at det bruner. Brun andelårene af 2 omgange. Tilsæt dernæst gulerødder og pastinakker i grove tern sammen med laurbærblade og tomatpuré. Tilsæt vand så det lige dækker og braiser ca. 45 minutter til lårene er møre.
Andelårene og laurbær tages derefter op af gryden. Hold andelårene varme under et stykke stanniol med et viskestykke ovenpå. Resten i gryden blendes og sigtes. Væsken hældes tilbage i gryden og koges ind og smages til med salt og peber. Rundes evt. af med en klat koldt smør.
Mos de kogte bagekartofler groft og smag til med salt og peber. Form de mosede kartofler til 4 bøffer. Hæld 1 cm olie op i en støbejernspande og opvarm den, til den næsten ryger. Steg nu bøfferne gyldne på begge sider. Læg dem derefter på fedtsugende papir et øjeblik og server straks.
Æblebådene steges let i smør på en pande