Coq au vin
Fremgangsmåde
Forberedelse: Skær den hele kylling ud i ca. 8 stykker. Bland alle ingredienser til marinaden sammen. Hæld marinaden over kyllingestykkerne. Lad dette stå køligt i 10-12 timer.
Tag kyllingestykkerne ud og tør dem. Hæld marinaden i en gryde/pande og bring det i kog.
Skær bacon i tern og steg det gyldent. Tag bacon af panden/gryden, men lad fedtet blive i gryden.
Kom salt og peber på kyllingestykkerne, og brun dem i fedtstoffet i gryden. Hvis du har cognac, så hæld det over kyllingen og flamber.
Lad det brænde, indtil flammen slukker. Læg kyllingestykkerne i gryden med marinaden. Tilsæt tomatpuréen og hønsebouillon til det dækker kødet.
Bring det i kog og skru herefter ned for varmen. Lad det simre i ca. 40 minutter, eller til kødet er mørt.
Svits løg og svampe i en gryde og kom dem i gryden. Smag til med salt og peber.
Drys lidt frisk timian over lige inden servering. Server med kartofler, ris eller godt brød.