Skaermbillede 2024 09 09 kl. 11.58.28

Coq au vin

4 pers.
70 min
Middel

Fremgangsmåde

Forberedelse: Skær den hele kylling ud i ca. 8 stykker. Bland alle ingredienser til marinaden sammen. Hæld marinaden over kyllingestykkerne. Lad dette stå køligt i 10-12 timer. 

Tag kyllingestykkerne ud og tør dem. Hæld marinaden i en gryde/pande og bring det i kog.

Skær bacon i tern og steg det gyldent. Tag bacon af panden/gryden, men lad fedtet blive i gryden.

Kom salt og peber på kyllingestykkerne, og brun dem i fedtstoffet i gryden. Hvis du har cognac, så hæld det over kyllingen og flamber.

Lad det brænde, indtil flammen slukker. Læg kyllingestykkerne i gryden med marinaden. Tilsæt tomatpuréen og hønsebouillon til det dækker kødet.

Bring det i kog og skru herefter ned for varmen. Lad det simre i ca. 40 minutter, eller til kødet er mørt.

Svits løg og svampe i en gryde og kom dem i gryden. Smag til med salt og peber.

Drys lidt frisk timian over lige inden servering. Server med kartofler, ris eller godt brød.

Ingredienser

Marinade

  • 1 stk. hel kylling
  • 3 dl. rødvin
  • 2 fed hvidløg
  • 2 laurbærblade
  • 2 spsk. hakket frisk timian
  • 120 g. letsaltet bacon
  • Salt
  • Peber
  • 2 cl. cognac (kan undlades)
  • 1 spsk. tomatpuré
  • Hønsebouillon
  • 15 stk. skalotteløg
  • 250 g. svampe
  • 1 spsk. smør
  • 1 spsk. hvedemel
  • 4 stilke frisk timian
  • Kartofler, ris eller brød
Indstil præferencer
Essentielle cookies
Session cookies,
Ydelses cookies
Google Analytics,
Funktionelle cookies
Målretnings cookies
Facebook Pixel,
Ved at benytte dette website accepterer du brug af cookies. Sæt preferencer eller luk beskeden