432 v15

Culottesteg med tomatsalat og klassisk kartoffelsalat

4 pers.
120
Middel

Fremgangsmåde

Tilberedning: Culotten gnides med groft salt og kværnet peber. Steges i en lukket grill i 45 minutter eller til en kernetemperatur på 56°, hvis den skal være rosa. Lad stegen hvile i ca. 20 minutter inden udskæring. Skæres på tværs af fibrene.

Tomatsalat: Anret tomat, løg, ost og oliven lagvis i et fad. Pisk olie, balsamicoeddike, sukker, salt og peber godt sammen og hæld det over grønsagerne. Pynt med basilikum og server straks.

Kartoffelsalat: Bland ylette og cremefraiche. Smag salatsaucen til med løg og krydderier. Skær kartofler i ikke for tynde skiver, og vend dem i salatsaucen mindst ½ time før serveringen.

Ingredienser

  • 1½ kg. Okseculottesteg af Irsk Angus
  • 4 store tomater i skiver
  • 1 zittauerløg i tynde skiver (ca. 75 g)
  • 200 g små ostetern I saltlage
  • 50 g sorte oliven med sten
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 spsk balsamicoeddike
  • 1 tsk sukker
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • Pynt: friske basilikumblade
  • 2½ dl. Ymer
  • 2½ dl. Cremefraiche 18%
  • 2 spsk. revet skalotteløg
  • 2 tsk. Groft salt
  • Friskkværnet hvid peber
  • 2 tsk. Mild, sød sennep
  • 1 tsk. Friskpresset citronsaft
  • 750 gr. små, kogte, faste kartofler
  • 3 spsk. hakket frisk persille
  • 2 spsk. klippet purløg
  • Pynt: Brøndkarse
Indstil præferencer
Essentielle cookies
Session cookies,
Ydelses cookies
Google Analytics,
Funktionelle cookies
Målretnings cookies
Facebook Pixel,
Ved at benytte dette website accepterer du brug af cookies. Sæt preferencer eller luk beskeden