432 v19

Farseret kalkun

4 pers.
5 timer
Middel

Fremgangsmåde

Få din slagter til at udbene kalkunen. Rør farsen efter opskriften, den skal være lind og blank. Farsen stoppes i kalkunen og bindes til. Læg kalkunen i bradepanden med brystet opad og drys den med salt og peber. Kom derefter spækket over bryst og lår, kom vand i bradepanden. Tag et lille madæble og skær ud i kvarter. Kom det i bradepanden, så det giver lidt smag til sovsen.

Steges ved 150°C i ca. 4 timer i varmluftovn til en kernetemperatur på 75°C. Fjern spækket den sidste halve time, så kalkunen bliver flot gylden. Dæk evt. lårerne med staniol.

Skal hvile ca. 15 min. inden servering.

Ingredienser

  • Ca. 4½ kg kalkun
  • ca. 1,2 kg hakket grise- og kalvekød
  • Hakket hjerte og lever
  • 100 g rasp
  • 2 dl mælk
  • ½ dl piskefløde
  • 1 spsk hakkede valnødder
  • 100 g marksvampe i kvarte
  • Lidt revet muskatnød
  • Salt og peber
  • Tynde skiver spæk
Indstil præferencer
Essentielle cookies
Session cookies,
Ydelses cookies
Google Analytics,
Funktionelle cookies
Målretnings cookies
Facebook Pixel,
Ved at benytte dette website accepterer du brug af cookies. Sæt preferencer eller luk beskeden