Grillede nakkekoteletter med fennikel gulerodssalat, peanutsauce og krydderurtesmør
FREMGANGSMÅDE
Grillen gøres klar med både direkte og indirekte varme. Nakkekoteletterne grilles over direkte varme, til de har fået en flot stegeskorpe. Derefter grilles de over indirekte varme i 15-20 minutter. I mellemtiden halveres fennikel, og den skæres i super tynde skiver på et mandolinjern. Det samme gøres med gulerødderne.
Vend de tynde skiver af gulerod og fennikel sammen og pluk estragonbladene og vend dem i salaten. Lad smørret få stuetemperatur og hak persille fint. Riv skallen af en citron fint og bland det med smørret og persille. Sprøjt det ud som små rosetter eller fold det i bagepapir til en aflang rulle.
PEANUTSAUCE
Kvas citrongræs ved at banke det godt hen langs siden. Kom kokosolie, hvidløg, og citrongræs i en lille gryde og varm op til det dufter. Tilsæt vand, peanutbutter og sukker. Lad det simre i et par minutter under omrøring. Fjern citrongræs og hæld på et glas eller en lille skål til servering.