
Grillet svinemørbrad med funky kartoffelsalat og slagterbacon
FREMGANGSMÅDE
Start med at lave marinaden. Lad svinemørbraden ligge i marinaden i 3-4 timer, inden du kommer den på grillen.
Marinade og mørbrad
Hvidløg, løg, chili og citrongræs snittes fint og kommes op i en morter. Tilføj resten af ingredienserne og mas det godt sammen. Mariner svinemørbraden i mindst 3 timer – gerne meget længere tid så smagen rigtig kan trænge ind i kødet.
Grillen gøres klar med direkte varme. Svinemørbraden grilles over direkte varme og vendes jævnligt så den ikke brænder på. Sæt et stegetermometer i mørbraden, og tag den af grillen når den er 65°C i kernen. Lad den hvile i 10 minutter inden udskæring.
Kartoffelsalat
Skrub kartoflerne og kog dem i letsaltet vand til de er møre. Skær dem i mindre mundrette stykker og køl dem af. Skær radiserne i tynde skiver og læg dem i iskoldt vand. Hak forårsløg, hvidløg og purløg. Bland mayonnaise, creme fraiche og eddike. Smag til med sukker, salt og peber. Dressingen må gerne være lidt sur/sød/salt i smagen.
Server med sprødstegt slagterbacon til.