Hamburgerryg med glaserede rodfrugter og grønkålssalat
Læg hamburgerryggen i en gryde med laurbærblade og vand, så det dækker kødet. Bring det i kog, og lad hamburgerryggen småkoge ved svag varme under låg i 45 minutter. Tag gryden fra varmen, og lad hamburgerryggen trække i kogevandet i 20 minutter.
Tænd ovnen på 200°. Skræl rodfrugterne, og skær dem i mindre stykker. Vend dem med olie, fordel dem på en bageplade med bagepapir, og krydr med salt og timian. Bag rodfrugterne i ovnen i 25 minutter. Dryp dem med ahornsirup, og bag videre i ca. 10 minutter, til de er gyldne.
Pil rødløget, og skær det i tynde både. Bring eddike, vand og sukker i kog i en gryde. Tilsæt rødløg, og lad dem småkoge i lagen i 3-4 minutter, til de er let møre og har fået en flot pink farve. Afkøl rødløgene.
Rør fløde, citronsaft og sukker sammen i en skål, og krydr med salt og peber. Lad dressingen stå i 15 minutter, til den tykner en smule.
Skyl og tør grønkålen, og hak den groft. Skær æblerne i små tern. Hak valnødder groft. Bland grønkål, æbletern, valnødder og syltede rødløg sammen, anret salaten på et fad, og dryp flødedressingen over lige før servering. Servér salaten som tilbehør til hamburgerryg og rodfrugter.