Indbagt farsbrød med hvidløg, spinat og ricotta
Fremgangsmåde
Rør kødet med salt. Tilsæt peber, løg, presset hvidløg og derefter Ricotta. Smag til med salt, peber, cayennepeber og muskatnød. Stil farsen i køleskab indtil grøntsagerne er gjort i stand.
Lad smørret smelte i en tykbundet gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits spinaten i ca. 2 min. Tilsæt fløde, salt og peber. Lad spinaten koge ved kraftig varme og under omrøring i 3-5 min. Smag til.
Skrub kartoflerne. Løg og kartofler skæres igennem og lægges med snitfladen opad i bradepanden sammen med farsbrødet. Snitfladerne pensles med olie og drysses med salt og evt. timian.
Farsen formes til et brød, som sammen med spinaten pakkes ind i butterdej og pensles med sammenpisket æg.
Farsbrød og grøntsager bages i ovnen ved 180° i ca. 45 minutter.