26 27 filet af kodkvaeg oksefilet

Intervalstegt kødkvægsfilet med bagte persillerødder

4 pers.
110 min.
Middel

Fremgangsmåde

Stegen sættes i en forvarmet ovn (170°C) og steges først 20 minutter. Derefter tages stegen ud og hviler 20 minutter på køkkenbordet, inden den stilles i ovnen igen i 20 minutter (stadig 170°C) med en kernetemperatur på 54°C. Stegen tages atter ud og hviler 30 minutter inden udskæring.

Skru nu ovnen op til 210°C. Skræl og skyl persillerødderne, skær dem i mundrette stykker, og vend dem i olivenolie, salt og peber. Fordel persillerødderne i en bradepande, og bag dem i den forvarmede ovn i ca. 30 minutter.
Skyl persillen, og hak persille og mandler groft til saucen. Brun smørret i en lille gryde, og vend mandler og persille i det brunede smør. Pas på, det bruser meget op! Hvis det er ved at bruse over, så kom hurtigt en ske/gaffel af metal i smørret. Metallet leder varmen, og bruset går af.

Anret oksefileten med ovnstegte persillerødder og brunet smør med persille og mandler.

Ingredienser

Ingredienser

  • 900-1000 g. kødkvægsfilet
  • 500 g. persillerødder
  • 2 spsk olivenolie
  • Salt
  • Friskkværnet peber
  • ½ bundt bredbladet persille
  • 40 g. smuttede mandler
  • 4 spsk. smør
Indstil præferencer
Essentielle cookies
Session cookies,
Ydelses cookies
Google Analytics,
Funktionelle cookies
Målretnings cookies
Facebook Pixel,
Ved at benytte dette website accepterer du brug af cookies. Sæt preferencer eller luk beskeden