Intervalstegt kødkvægsfilet med bagte persillerødder
Fremgangsmåde
Stegen sættes i en forvarmet ovn (170°C) og steges først 20 minutter. Derefter tages stegen ud og hviler 20 minutter på køkkenbordet, inden den stilles i ovnen igen i 20 minutter (stadig 170°C) med en kernetemperatur på 54°C. Stegen tages atter ud og hviler 30 minutter inden udskæring.
Skru nu ovnen op til 210°C. Skræl og skyl persillerødderne, skær dem i mundrette stykker, og vend dem i olivenolie, salt og peber. Fordel persillerødderne i en bradepande, og bag dem i den forvarmede ovn i ca. 30 minutter.
Skyl persillen, og hak persille og mandler groft til saucen. Brun smørret i en lille gryde, og vend mandler og persille i det brunede smør. Pas på, det bruser meget op! Hvis det er ved at bruse over, så kom hurtigt en ske/gaffel af metal i smørret. Metallet leder varmen, og bruset går af.
Anret oksefileten med ovnstegte persillerødder og brunet smør med persille og mandler.