432 v32

Julepostej med julens krydderier

4 pers.
90 min.
Middel

Fremgangsmåde

Lav en blanding af hakket lever, spæk og løg. Rør æg, salt og krydderier i.

Smelt smørret i en gryde og pisk melet i. Kom lidt mælk i af gangen under omrøring. Kog jævningen sammen 3-4 minutter under omrøring. Rør opbagningen i levermassen.

Smør et par aluforme eller brødforme. Kom levermassen i. Bag leverpostejen i ovnen ved 175° i et vandbad i ca. 1 time.

Leverpostejen kan pyntes med sprødstegte baconskiver dryppet godt af på at stykke køkkenrulle. Champignoner svitses på panden i det afsmeltede baconfedt og bruges som pynt på leverpostejen sammen med baconskiverne. Serveres med rugbrød og syltede rødbeder.

Ingredienser

  • ½ kg svinelever
  • 200 g fersk spæk
  • 2 løg
  • 2 æg
  • 1½ tsk. salt
  • Groftkværnet peber
  • 1 tsk. stødt allehånde
  • ½ tsk. stødt nellike
  • 125 g smør
  • 100 g hvedemel
  • ½ liter kogende sødmælk
  • Bacon i skiver
  • 200 g champignon i kvarte
Indstil præferencer
Essentielle cookies
Session cookies,
Ydelses cookies
Google Analytics,
Funktionelle cookies
Målretnings cookies
Facebook Pixel,
Ved at benytte dette website accepterer du brug af cookies. Sæt preferencer eller luk beskeden