Kalvefrikassé med sommerens friske grøntsager
Fremgangsmåde
Læg kalvekødet i en gryde. Hæld vand ved og bring det i kog. Fjern skummet og tilsæt løg, peberkorn, laurbærblad, persille, hvidvin og salt. Lad kalvekødet koge ved svag varme og under låg i ca. 2 timer eller til kødet er mørt. Tag kalvekødet op og hold det varm. Si suppen.
Kom gulerødderne i kogende vand tilsat salt og kog dem under låg i ca. 2 min. Tilsæt asparges og kog videre i ca. 4 min. Hæld vandet fra grønsagerne og damp dem tørre.
Kalvefrikasse: Lad smørret smelte i en tykbundet gryde. Tilsæt mel under omrøring og bag det godt sammen. Pisk halvdelen af suppen i. Pisk resten i lidt efter lidt. Tilsæt fløden og bring saucen i kog under omrøring. Kog saucen ved jævn varme, stadig under omrøring, i ca. 3 min. Smag til med salt og peber. Tilsæt evt. mere suppe hvis saucen er for tyk. Vend de kogte grønsager og dild i. Saucen må ikke koge, når grønsager og dild er tilsat.
Ved serveringen: Skær kødet i skiver eller tern og anret det i et varmt fad sammen med lidt af saucen. Server resten i en skål ved siden af.