432 v33

Kalvefrikassé med sommerens friske grøntsager

4 pers.
3 timer
Middel

Fremgangsmåde

Læg kalvekødet i en gryde. Hæld vand ved og bring det i kog. Fjern skummet og tilsæt løg, peberkorn, laurbærblad, persille, hvidvin og salt. Lad kalvekødet koge ved svag varme og under låg i ca. 2 timer eller til kødet er mørt. Tag kalvekødet op og hold det varm. Si suppen.

Kom gulerødderne i kogende vand tilsat salt og kog dem under låg i ca. 2 min. Tilsæt asparges og kog videre i ca. 4 min. Hæld vandet fra grønsagerne og damp dem tørre.

Kalvefrikasse: Lad smørret smelte i en tykbundet gryde. Tilsæt mel under omrøring og bag det godt sammen. Pisk halvdelen af suppen i. Pisk resten i lidt efter lidt. Tilsæt fløden og bring saucen i kog under omrøring. Kog saucen ved jævn varme, stadig under omrøring, i ca. 3 min. Smag til med salt og peber. Tilsæt evt. mere suppe hvis saucen er for tyk. Vend de kogte grønsager og dild i. Saucen må ikke koge, når grønsager og dild er tilsat.

Ved serveringen: Skær kødet i skiver eller tern og anret det i et varmt fad sammen med lidt af saucen. Server resten i en skål ved siden af.

Ingredienser

  • 1 kg. kalvekød (bov, klump, bryst eller tykkam)
  • 1½ liter vand
  • 1 løg i kvarte
  • 10 sorte peberkorn
  • 1 laurbærblad
  • 1 bundt persille
  • 3 dl. hvidvin
  • 1 spsk. salt
  • 500 gr. gulerødder i 3 cm stykker
  • 1 liter vand
  • ½ tsk. salt
  • 500 gr. grønne asparges i 6 cm stykker
  • Frikassè
  • 50 gr. smør
  • 4 spsk. hvedemel
  • 7½ dl. suppe fra kødet
  • 1 dl. fløde 13%
  • ½ tsk. salt
  • friskkværnet peber
  • 1½ dl. hakket frisk dild
  • Tilbehør
  • 1½ kg. nye kogte kartofler
Indstil præferencer
Essentielle cookies
Session cookies,
Ydelses cookies
Google Analytics,
Funktionelle cookies
Målretnings cookies
Facebook Pixel,
Ved at benytte dette website accepterer du brug af cookies. Sæt preferencer eller luk beskeden