Kalvespidsbryst med grov kartoffelmos
Fremgangsmåde
Læg kødet i en rummelig gryde og hæld æblemost, øl og evt. vand ved så det dækker kødet.
Bring gryden i kog.
Rens gulerødder, knoldselleri, løg og hvidløg og skær alt i grove stykker.
Kom grøntsager og salt i gryden.
Skru ned til svag varme og lad det simre en 1½ - 2 timer - husk at skumme urenheder af undervejs.
Skrub kartoflerne godt og sæt dem i ovnen ved 175°C i ca. en time. De må ikke være hårde indeni.
Tag kødet op.
Hæld væden fra kogningen gennem en si over i en anden gryde. Kasser grøntsagerne.
Kog skyen ind ved lav varme til der er 3 dl tilbage. Smag til med salt og peber.
Mos de bagte kartofler med en gaffel, piskeris eller grydeske. Rør mælk i og smag til med grov sennep, salt og peber.
Lun kødet i skyen inden servering.
Skyl persille og hak den fint. Kom den i skyen lige før servering.