432 v36

Kalvespidsbryst med grov kartoffelmos

4 pers.
2½ time
Middel

Fremgangsmåde

Læg kødet i en rummelig gryde og hæld æblemost, øl og evt. vand ved så det dækker kødet.

Bring gryden i kog.

Rens gulerødder, knoldselleri, løg og hvidløg og skær alt i grove stykker.

Kom grøntsager og salt i gryden.

Skru ned til svag varme og lad det simre en 1½ - 2 timer - husk at skumme urenheder af undervejs.

Skrub kartoflerne godt og sæt dem i ovnen ved 175°C i ca. en time. De må ikke være hårde indeni.

Tag kødet op. 
Hæld væden fra kogningen gennem en si over i en anden gryde. Kasser grøntsagerne.

Kog skyen ind ved lav varme til der er 3 dl tilbage. Smag til med salt og peber.

Mos de bagte kartofler med en gaffel, piskeris eller grydeske. Rør mælk i og smag til med grov sennep, salt og peber.

Lun kødet i skyen inden servering.

Skyl persille og hak den fint. Kom den i skyen lige før servering.

Ingredienser

  • Ca. l kg kalvespidsbryst
  • ½ l æblemost
  • 1 mørk øl
  • 3 gulerødder
  • ½ knoldselleri
  • 2 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 spsk salt
  • 1 kg bagekartofler
  • 2-3 dl sødmælk
  • Grov sennep
  • Salt og peber
  • 2 bdt bredbladet persille
Indstil præferencer
Essentielle cookies
Session cookies,
Ydelses cookies
Google Analytics,
Funktionelle cookies
Målretnings cookies
Facebook Pixel,
Ved at benytte dette website accepterer du brug af cookies. Sæt preferencer eller luk beskeden