Skaermbillede 2023 01 16 kl. 10.07.48

Koteletter med jordskokker og kartofler i fad

4 pers.
50 min.
Nem

Koteletterne deles til 6 stykker og duppes. (man kan selvfølgelig supplere op med mere kød, men hellere lidt men godt – og retten mætter dejligt uanset!)

Brun koteletterne på en pande i lidt olie. De skal blot lige brunes på alle sider og tages derefter af varmen.

Sauter løg og champignon på samme pande som blev brugt til kødet. Når løgene er bløde og klare, hældes piskeflødes over og det smages til med salt og peber.

Smør et ovnfast fad med smør og fordel de tynde skiver kartofler og jordskokker i fadet. Kom koteletterne oven på, og hæld fløde, champignon og løg blandingen over. Riv muskatnød over og sæt retten i ovnen ved 180 grader varmluft i 35-40 minutter.

Serveres med godt brød og en skøn salat der passer til årstiden.

Ingredienser

Ingredienser

  • 3 koteletter
  • 1 spsk. olivenolie
  • 1 løg, finthakket
  • 250 champignon, rensede og skåret i skiver
  • 1 tsk. smør
  • 250 g. skrællede kartofler
  • 250 g. skrællede jordskokker
  • 250 ml. piskefløde
  • 1 knivspids fintrevet muskatnød
  • Flagesalt
  • friskkværnet sort peber
  • 1 håndfuld bredbladet persille, grofthakket
Indstil præferencer
Essentielle cookies
Session cookies,
Ydelses cookies
Google Analytics,
Funktionelle cookies
Målretnings cookies
Facebook Pixel,
Ved at benytte dette website accepterer du brug af cookies. Sæt preferencer eller luk beskeden