Lammefilet vendt i urterasp
Fremgangsmåde
Lammefilet: Blend krydderurter, nødder og hvidløg og vend med rasp. Vend lammefileten i urterasp og læg den på en bageplade med bagepapir. Steg kødet i ovnen ved 180°C i ca. 15 min.
Fritter: Skræl kartofler og skær dem i fritter. Læg dem i koldt vand og udvand dem i 1 døgn. Tør kartoflerne godt i et klæde.
Varm olie i en gryde til en temperatur på ca. 150°C. Steg kartoflerne gyldne og lad dem afdryppe.
Inden servering friteres de i olien ved 180°C til de er sprøde.
Drys dem herefter med salt.
Cherrytomater: Tomaterne vendes i lidt olie med havsalt og bages ved 180°C i 10-15 min.
Chili-aioli: Pisk æggeblommer med eddike og lidt salt, herefter tilsættes olien i en tynd stråle indtil en tyk konsistens.
Sennep, hvidløg, honning og chipootle vendes forsigtig i aiolien.
Smages til med salt og peber.