432 v54

Lammeskank med kartoffelpure

4 pers.
3½ time
Middel

Fremgangsmåde

Lammeskanker: Brun kød, løg og hvidløg af i en stegeso eller stegegryde, så det hele tage farve. Tilsæt derefter mørkt øl, lakridsrod og krydderurter og lad det simre under låg i 2½ - 3 timer, eller i ovnen ved 160°C. Kog skyen ind til 1½ - 2 dl. og tilsæt det kolde smør lige inden servering.

Kartoffelpurè: Skræl og kog kartoflerne.

Hæld næsten alt vandet fra kartoflerne, lad 2 - 2½ dl. være tilbage i bunden.

Skær løg, hvidløg og peberfrugt ud i fine tern og sauter på en pande.

Hak persillen fint.

Blend løg, hvidløg, peberfrugt, salt, peber, muskatnød og persille sammen med kartoflerne, til den ønskede konsistens.

Ingredienser

  • 2 stk. lammeskanker
  • 1 lakridsrod
  • 1 løg i grove tern
  • 5 fed hvidløg
  • 3-4 stk. friske rosmarin- eller timiankviste
  • ½ liter mørk øl
  • 50 gr. koldt smør
  • Kartoffelpurè
  • 800 gr. kartofler
  • 1 grøn peberfrugt
  • 3 fed hvidløg
  • 1½ løg
  • 1 bundt persille
  • salt og peber
  • revet muskatnød
Indstil præferencer
Essentielle cookies
Session cookies,
Ydelses cookies
Google Analytics,
Funktionelle cookies
Målretnings cookies
Facebook Pixel,
Ved at benytte dette website accepterer du brug af cookies. Sæt preferencer eller luk beskeden