
Langtidsbraiseret svineskank
Fremgangsmåde
Pil løg og hvidløg og skær dem i kvarte. Rens gulerødderne og skær dem i mindre stykker. Varm olien op i en stegegryde, som kan tåle at komme i ovnen. Brun skanken godt af på alle sider.
Krydr med salt og peber og tilsæt grøntsagerne, så de også får lidt farve. Hæld rødvin i sammen med rosmarin og halvdelen af timianen. Lad retten simre indtil rødvinen er reduceret til det halve.
Tilsæt kalvefonden og sæt skanken i oven ved 160°C i ca. 4 timer.
Tag skanken op af fonden. Sigt fonden over i en lille gryde og kog ind til væsken er en kraftig sauce. Blend det tørre brød sammen med resten af timianbladene og tilsæt salt og peber efter smag. Hæld saucen over skanken og drys med brødblandingen.
t, peber, muskatnød og persille sammen med kartoflerne, til den ønskede konsistens.