Langtidsstegt oksesteg med rødbeder og blommer
Fremgangsmåde
Krydr kødet med salt og peber.
Skyl og skræl rødbeder og skær dem i grove stykker.
Pil løg og skær dem i kvarte.
Flæk blommer og fjern stenene.
Varm olie i en gryde ved god varme. Brun kødet godt på alle fire sider ca. 8 minutter i alt.
Tag kødet op og kasser fedtstoffet.
Læg rødbeder, løg, og hele hvidløgsfed i gryden, krydr med salt og peber. Læg krydderurterne ved og mas det brunede kød ned imellem grøntsagerne.
Tilsæt 1 dl vand, eddike og honning.
Læg låg på gryden og sæt den i ovnen, tænd på 150 grader og lad kød og grøntsager bage i ca. 4 timer, eller til alt er meget mørt.
Tilsæt blommer de sidste 15 minutter.
Skræl kartoflerne og skær dem i grove stykker, kog dem helt møre uden salt.
Hæld vandet fra, gem 3-4 dl.
Tør kartoflerne lidt i gryden på lavt blus, og mos dem så med et piskeris, spæd med kartoffelvand, tilsæt lidt smør og smag til med salt og peber.
Tag gryden ud af ovnen og løft kød og grøntsager over i et dybt fad.
Kog skyen ind til den er reduceret til mindre end en tredjedel.
Skær kødet i tykke skiver og server sammen med grøntsagerne.
Pynt med klippet purløg.