Mørbradbøffer med ovnbagte kartofler og cognac sauce
Grøntsager: Vask kartoflerne og halver dem på langs. Læg dem på en bageplade sammen med grofthakket fennikel, og grove stykker knoldselleri, gulerod og rødløg. Skær citronen i skiver og vend dem sammen med kartoffel- og grøntsagsblandingen. Tilsæt olivenolie, salt og peber. Bages midt i ovnen ved 200 grader, til kartoflerne er gyldne og grøntsagerne møre. Dette tager ca. 25 – 30 minutter. Rør rundt og drys med frisk persille inden servering.
Bøf: Brun oksemørbradbøfferne godt på en varm stegepande i olie. Træk panden til siden og skru ned for varmen. Tilsæt smør, knuste hvidløgsfede og timian. Hæld smørret fra panden over kødet, mens det steges til den ønskede grad af tilberedning.
Cognacsauce: Skær løget i skiver og steg det blødt i smørret i en gryde. Tilsæt rødvinseddike og cognac, og kog ned til halvdelen af væskemængden. Tilsæt oksefond og fløde og kog indtil du har den ønskede smag og tykkelse. Smag til med salt, peber og dijonsennep. Tilsæt krydderurterne lige inden servering.