Mørbradbøf med grillet grønt, pommes fondant og pebersauce
Fremgangsmåde
Lys pebersauce
Løg og gulerod klargøres og skæres i mindre stykker. Hvidløg knuses let. Sauter løg, hvidløg, gulerod, timian og knust madagaskerpeber i en gryde i ca. 3 minutter. Hæld hvidvin henover og reducer til halvdelen. Hæld fond ved og lad det småsimre i ca. 15-20 minutter. Sigt saucen og tilsæt fløden og de hele madagaskarpeberkorn. Smag til med salt og syre (eks. citron eller æbleeddike) og eventuelt noget af lagen fra peberdåsen. Når saucen smager som ønsket, jævnes den til ønskede konsistens. Husk denne sauce kan laves lang tid i forvejen og varmes op - hvis det skal være lidt lettere.
Pommes fondant
Skræl bagekartoflerne og skær dem i ensartede rektangulære eller kvadratiske klodser. Varm olien op i en pande med høj kant (skal kunne tåle at komme i ovnen). Steg kartoflerne på alle sider, så de bliver gyldne. Tilsæt smørret og lad det bruse op, uden det branker. Hæld bouillonen ved så det står halvvejs op om kartoflerne. Dæk med alufolie og sæt dem i ovnen på 200°C varmluft i ca. 20 minutter eller til de er møre.
Bøffer og grøntsager
Mens kartoflerne er i ovnen, steges eller grilles bøfferne ved høj varme indtil de er 52°C i kernen. Bøfferne skal hvile 8 minutter inden servering. Det passer meget godt med de ca. 20 minutter kartoflerne er i ovnen. Gulerødder og forårsløg klargøres. Gulerødderne lægges på grillen/grillpanden samtidig med bøfferne og forårsløgene lægges på efter ca. 7 minutter. Anret som på billedet.