123 v10

Okseruller med rustik salat

4 pers.
60 min
Middel

Fremgangsmåde

Rør kød og salt sejt i en skål. Tilsæt hvidløg, persille, spidskommen og peber og rør farsen godt sammen. Form kødet til 16 små ovale kødboller og pensel dem med en lille smule olie. Bag kødbollerne i ovnen ved 250° i ca. 10 minutter.

Vask kartoflerne grundigt, del dem i halve og kom dem i kogende vand tilsat salt. Bring kartoflerne i kog og kog dem ved svag varme og under låg i ca. 7 minutter. Hæld vandet fra og damp kartoflerne tørre.

Steg kartoflerne gyldne i olie på en pande. Sæt kartoflerne til afkøling.

Feldsalat, gulerødder, kinaradisse, og mango skæres i grove stykker og blandes i en skål sammen med de afkølede, stegte kartofler.

Svampene svitses på en pande og hældes (sammen med væden fra panden) derefter over i skålen med grøntsagerne.

Bland en dressing af citron, olie, salt og peber. Smag dressingen til og hæld den over den grove salat.

Pynt salaten med rød snackpeber i skiver

Ingredienser

  • 500 g. hakket oksekød
  • 1 tsk. groft salt
  • 1 finthakket fed hvidøg
  • 1 dl. hakket bredbaldet persille
  • 1 tsk. stødt spidskommen
  • frisk kværnet peber
  • 500 g. små kartofler
  • salt
  • olie til stegning
  • 100 g. feldsalat
  • 2 gulerødder i stave
  • 100 g. kinaradisse i stave
  • 1 mango i tern
  • 250 g. robuste svampe i 1/4
  • f.eks. østershatte eller
  • bøgehatte
  • 1½ spsk. citronsaft
  • 5 spsk. olie
  • salt og peber
  • 2 små snackpeber
Indstil præferencer
Essentielle cookies
Session cookies,
Ydelses cookies
Google Analytics,
Funktionelle cookies
Målretnings cookies
Facebook Pixel,
Ved at benytte dette website accepterer du brug af cookies. Sæt preferencer eller luk beskeden