Oksespyd af flanksteak med chimichurri
4 pers.
45 min
Middel
Fremgangsmåde
Halvér/flæk flanksteaken, hvis den er for høj. Skær kødet i strimler på langs og kom det i en skål. Hæld olivenolie og citronsaft over. Pres hvidløgene, hak rosmarin og kom det i skålen til kødet. Krydr med salt og peber og massér kødet godt ind i marinaden. Lad det marinere et par timer.
Sæt kødet på grillspyd. Grill spydene ved direkte varme i 10 - 15 minutter.
Chimichurri er en slags salsa, hvor det er krydderuter, der giver den gode smag. Den smager fantastisk til grillet kød og kan fortyndes med lidt olie eller vand, hvis man ønsker en mere flydende konsistens.
Hak krydderurterne. Flæk chilien, skrab kernerne ud og hak chilien fint. Pres hvidløgene og bland med alle de øvrige ingredienser. Smag til med salt og peber.