Øl-braiserede svinekæber
Fremgangsmåde
Skær gulerødder og persillerødder i grove stykker samt løg og æbler i både. Brun svinekæberne i lidt olie i en varm, tykbundet gryde - gerne støbejern, evt. ad flere omgange, så alle svinekæber bliver brunet ordentligt.
Tag kæberne op, og sautér halvdelen af gulerod, persillerod, løg, æbler og knust hvidløg. Kom kæberne tilbage i gryden oven på urterne, og tilsæt øl. Kog op, og tilsæt bouillon og timian bundet med kødsnor. Sæt låg på, og lad kæberne simre under låg i ca. 1,5 time. Byt lidt rundt på kæberne undervejs, så alle får lige meget varme.
Når kæberne er helt møre, tages de op. Si saucen i en ren gryde. Lad den koge uden låg til den er lidt tykkere og smagfuld, ca. 10-15 minutter. Tilsæt resten af grøntsagerne og kæberne, og lad det hele simre i 15-20 minutter. Smag til med salt, peber og koldt smør.
Server kæberne toppet med hakket persille sammen med kartoffelmos eller groft brød.