side 15 svinekaeber tilskaret

Øl-braiserede svinekæber

4 pers.
135 min.
Middel

Fremgangsmåde

Skær gulerødder og persillerødder i grove stykker samt løg og æbler i både. Brun svinekæberne i lidt olie i en varm, tykbundet gryde - gerne støbejern, evt. ad flere omgange, så alle svinekæber bliver brunet ordentligt.
Tag kæberne op, og sautér halvdelen af gulerod, persillerod, løg, æbler og knust hvidløg. Kom kæberne tilbage i gryden oven på urterne, og tilsæt øl. Kog op, og tilsæt bouillon og timian bundet med kødsnor. Sæt låg på, og lad kæberne simre under låg i ca. 1,5 time. Byt lidt rundt på kæberne undervejs, så alle får lige meget varme.
Når kæberne er helt møre, tages de op. Si saucen i en ren gryde. Lad den koge uden låg til den er lidt tykkere og smagfuld, ca. 10-15 minutter. Tilsæt resten af grøntsagerne og kæberne, og lad det hele simre i 15-20 minutter. Smag til med salt, peber og koldt smør.
Server kæberne toppet med hakket persille sammen med kartoffelmos eller groft brød.

Ingredienser

Ingredienser

  • 12 stk. svinekæber
  • Olie til stegning
  • 2 gulerødder
  • 3 persillerødder
  • 2 løg
  • 2 æbler
  • 5 fed hvidløg
  • 3 dl. mørk øl (fx. lager eller ale)
  • 6 dl. hønseboillon
  • 1 lille bundt timian
  • Salt og peber
  • 25 g. koldt smør
  • Hakket persille
Indstil præferencer
Essentielle cookies
Session cookies,
Ydelses cookies
Google Analytics,
Funktionelle cookies
Målretnings cookies
Facebook Pixel,
Ved at benytte dette website accepterer du brug af cookies. Sæt preferencer eller luk beskeden