Ølbraiserede spoleben med salvie og sauerkraut
Klargør grøntsagerne. Skær skalotteløg og æbler i kvarte. Skær gulerødder og bladselleri i mundrette stykker. Brun spolebenene grundigt i olie på alle sider i en stor sauterpande eller i en stegegryde (der har låg og kan gå i ovnen). Krydr med salt og peber. Tilsættes timian, hele fed hvidløg, skalotteløg, gulerødder, bladselleri og æbler. Lad det stege med i et par minutter. Tilsæt herefter øl, eddike og bouillon. Lad det koge op, og skum alle urenheder af. Læg låg på og sæt gryden i ovnen ved 160°C. Alternativt hældes indholdet over i et ovnfast fad, der dækkes til med folie. Lad spolebenene braisere i ca. 2 timer til kødet er mørt. Vend benene rundt nogle gange under tilberedningen.
Salviesauce:
Hæld stegeskyen fra spolebenene og hold kød og grønt varmt. Si eventuelt skyen. Kop op og tilsæt fløde og finthakket salvieblade. Lad det koge ca. 10 minutter. Smag til med salt og peber. Jævn eventuelt med maizena og juster farven med kulør.
Server med sauerkraut samt kogte eller ovnstegte kartofler vendt i lidt olie og hakkede krydderurter.