123 v46

Ølbraiseret svineskank med sprød svær og sellerimos

4 pers.
180 min
Middel

Fremgangsmåde 

Rids sværen og gnid den med groft salt. Kan med fordel gøres dagen før. Brunes af i en gryde eller stegeso i lidt fedtstof. Tilsæt urter og øl. Lad retten simre i 2½ time under låg i ovn ved 160°C eller på komfuret.

Efter 2½ time tages skanken op og steges i ovnen ved 180°C i yderligere 1 time. Sværen må gerne blive sprød.

Riv appelsinskal over sværen inden servering. Serveres med sellerimos.

Sellerimos: Selleri og kartofler koges møre, tilsættes smør og evt. lidt kogende vand. Piskes til mos og smages til med salt og peber samt persilledrys.

Ingredienser

  • 1 svineskank med svær
  • 1 øl
  • 3 kviste rosmarin
  • 2 store løg i tern
  • 2 gulerødder i 2 cm tykke skiver
  • 2 persillerødder i 2 cm tykke skiver
  • kruspersille til pynt
  • 1 appelsin
  • salt og peber
  • Sellerimos
  • 1 selleri, skrællet og skåret i kvarte
  • 1 kg kartofler
  • 100 g smør
Indstil præferencer
Essentielle cookies
Session cookies,
Ydelses cookies
Google Analytics,
Funktionelle cookies
Målretnings cookies
Facebook Pixel,
Ved at benytte dette website accepterer du brug af cookies. Sæt preferencer eller luk beskeden