pasta bolognese

Pasta Bolognese

4
+ 60 min.
let

Brun kødet og pancetta/bacon i en tykbundet gryde med olivenolie. 

Tilsæt løg, gulerod, selleri, hvidløg, laurbærblade, groftkværnet peber og salvie.

Lad dette simre i 10 minutter under omrøring. 

Kom tomatpuréen i, rør godt rundt. 

Tilsæt hvidvin og bring det i kog. 

Tilsæt resten af ​​ingredienserne og vent til det koger igen. 

Skru lidt ned for varmen, og lad det hele simrer under låg i mindst 2 timer.

Hvis du har tid, kan du lade det simre i 3-4 timer.

Hvis bolognesen er for tør, tilsæt lidt mere vand. 

Smag til med salt, peber og lidt revet muskatnød.

Kog pasta og server til pasta. Også god på pizza, gratiner og tærte.

Ingredienser

  • 350 g. hakket oksekød
  • 150 g. svinekød
  • 100 g. tørsaltet bacon eller pancetta, i små tern.
  • 1 løg, finthakket
  • 1 stk. gulerod i små tern
  • 1/4 selleri i små tern
  • 4 spsk. olivenolie
  • 3 fed hvidløg, finthakket
  • 2 stk. laurbærblade
  • 2 dl. tør hvidvin
  • 2 dåser tomater
  • 3 spsk. tomatpuré
  • 3 dl. vand
  • Frisk oregano, groft hakket
  • Frisk salvie, finthakket
  • Salt
  • Peber
  • Lidt muskatnød
  • 400 g. pasta
Indstil præferencer
Essentielle cookies
Session cookies,
Ydelses cookies
Google Analytics,
Funktionelle cookies
Målretnings cookies
Facebook Pixel,
Ved at benytte dette website accepterer du brug af cookies. Sæt preferencer eller luk beskeden