Pulled pork burger med et twist
Fremgangsmåde
Pulled pork
Rids fedtet let på kødet og rør krydderierne og olie godt sammen. Fordel det grundigt på kødet og lad det gerne trække et par timer.
Man kan med fordel marinere og lade det trække i en frysepose natten over.
Grillen tændes og holdes på en konstant temperatur på omkring 110°C ved at fylde 3-4 stykker kul (IKKE BRIKETTER) på med ca. 1 times mellemrum. Læg kødet på grill-risten i en lukket grill og tjek med et digitalt stegetermometer at temperaturen i grillen forbliver på ca. 110°C.
Efter 10-12 timer (den kan sagtens tåle at få både 15 og 20 timer), og kødet er blevet himmelsk mørt, tages kødet ud af grillen og hviler en halv times tid. Derpå kan kødet ”trækkes” fra hinanden i strimler med 2 gafler (deraf navnet ”pulled pork”). Kødet blandes med lidt sauce og kommes i store, gode, hjemmelavede burgerboller sammen med en skefuld coleslaw.
Skal det gå lidt hurtigere end 10-12 timers stegning, så kan du med fordel købe vores pulled pork turbo. Den er tilberedt på forhånd, således du bare skal varme den i ovnen på ca. 180°C i 1,5 time eller til kødet er gennemvarmt.
Rødbedecoleslaw
Skræl, skyl og riv rødbeder og gulerødder.
Pil hvidløgsfeddet og pres det med en hvidløgspresser.
Vend hvidløgget i grøntsagerne og bland det med græskarkerner, eddike, spidskommen, salt og peber.