Røget kylling med æble-porresalat
Fremgangsmåde
Kyllingen steges i ovnen ved 170°C i 50 - 55 minutter. Den er også meget velegnet til grillen. Grilles ved indirekte varme i 50 - 55 minutter.
Æble/porresalat: Creme fraiche og sukker piskes sammen. De øvrige ingredienser til salaten vendes sammen og anrettes i en skål.
Kan serveres med sprøde croutoner gratineret i ost. Riv lidt ost ud over brødskiver og bag dem i ovnen ved 180°C til de er gyldne.
Kartoffeltip: Tag 800 gr. vaskede kartofler i både og kog dem i 5 - 8 minutter. Hæld vandet fra og lad dem køle lidt af, og læg dem i et ildfast fad. Kom kyllingen på en rist og sæt fadet med kartoflerne under kyllingen så fedtet drypper ned i kartoflerne. Følg stegeanvisningen.
Husk at vende kartoflerne flere gange.
Hvis man ønsker en kraftig smag i kartoflerne, kan man evt. lægge timiankviste ved