Slowcooked kødkvægsculotte
4 pers.
Forberedelse 3 timer. Tilberedning 3 timer
Middel
Med denne slowcooked kødkvægsculotte får du en velsmagende oplevelse! For når du giver culotten tre timer ved svag varme, så holder den langt bedre på både saft, kraft og smag.
Fremgangsmåde
Rids fedtsiden på culotten med spidsen af en kniv. Stød enebær og salt i en morter, til enebærrene er findelt. Kom sukker i blandingen. Gnid stegen grundigt med blandingen og sæt den på køl i minimum 3 timer. Forvarm ovnen til 80°C. Steg culotten i 3 timer. Kernetemperatur 54°C. Hvis fedtkanten ønskes sprød, lægges den på en varm pande efter ovnstegning med fedtkanten nedad, og steges til den tager farve.
Kartoflerne koges møre, inden de knuses med en ske eller piskeris. Smør, sennep, salt og peber tilsættes. Drys med hakket persille.