Slowcooked lammekølle
Fremgangsmåde
Lammekøllen krydres godt med salt og peber og gnides ind i rosmarin og revet hvidløg. Den sættes i ovnen ved 160°C i 4 timer.
Ramsløgsbladene skylles godt og kommes i en blender sammen med parmesanosten, pinjekernerne, olivenolie samt salt og peber. Blendes til en grov ramsløgspesto.
Rabarberchutney
Rabarberne klargøres og skæres i grove tern. Sukkeret smeltes i en gryde til det har fået en flot gylden farve. Derefter tilsættes eddiken og rabarberne kommes i. Det småsimrer i 30 minutter. Husk at røre hyppigt i chutneyen, så den ikke sætter sig i bunden af gryden.
Chutneyen skal serveres kold.
Kartoflerne steges sammen med køllen de sidste 60 minutter - eller til de er gyldne og møre. Blend persillen og mynten med lidt af creme fraichen og hvidløget til urtedressingen. Vend derefter resten af creme fraichen og mayonnaisen i. Smag til med salt og peber samt evt. lidt citronsaft.