123 v35

Stegt flæsk med krydrede rodfrugter

6 pers.
45 min
Middel

Fremgangsmåde

Læg flæskeskiverne på en rist med et fad eller en bradepande under. Steg flæsket midt i ovnen, til det er gyldenbrunt og sprødt – ca. 30 minutter. Vend flæsket når havdelen af stegetiden er gået.

Rodfrugtsalat: Skær rodfrugterne i tynde stave. Kom dem i kogende, letsaltet vand. Kog dem 1 minut og læg dem straks i iskoldt vand, for at stoppe kogningen, og derefter i en si.

Dressing til rodfrugtsalat: Steg peberfrugterne under grillen i ovnen, og læg dem derefter i en frysepose i 5-10 minutter. Træk derefter skindet af dem, halver dem og skrab kernerne ud (brug evt. færdig grillede peberfrugter på glas i stedet). Blend peberfrugtkødet sammen med snittet chili, hvidløg, citronsaft og olie. Smag til med salt og peber. Vend heri de afdryppede rodfrugter sammen med korianderblade eller anden krydderurt.

Sauce til flæskeskiverne: Hak hvidløg og ingefær fint og læg det i en lille gryde med stjerne anis, fintrevet citronskal, citronsaft, vineddike og farin. Kog det til en tyk, karamelagtig sauce – ca. 10 minutter. Hæld karamelsaucen over de stegte flæskeskiver.

Ingredienser

  • 18 skiver stegeflæsk
  • Salt og peber
  • 2 fed hvidløg
  • 10 gr. frisk ingefær
  • 2 stjerne anis
  • 1 citron
  • ½ dl. Vineddike
  • 100 gr. brun farin
  • Rodfrugtsalat
  • 300 gr. selleri
  • 300 gr. gulerødder
  • 300 gr. pastinakker eller persillerødder
  • ½ potte frisk koriander eller anden krydderurt efter smag
  • Dressing
  • 2 røde peberfrugter
  • ½ frisk chili
  • 1 fed hvidløg
  • ½ citron
  • 2 spsk. olie
Indstil præferencer
Essentielle cookies
Session cookies,
Ydelses cookies
Google Analytics,
Funktionelle cookies
Målretnings cookies
Facebook Pixel,
Ved at benytte dette website accepterer du brug af cookies. Sæt preferencer eller luk beskeden