Svinemørbrad á la andesteg
Fremgangsmåde
Lad smørret smelte i en pande ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits æbler og svesker i ca. 1 min.
Afpuds de 2 svinemørbrad (fjern bimørbrad, hinder og sener). Skær evt. den spidse ende af, så mørbraderne bliver nogenlunde lige tykke. Lav en dyb ridse med en skarp kniv ned gennem hver mørbrad og fyld de stegte æbler og svesker i. Luk mørbraderne med bomuldssnor 5-6 steder. Lad smørret blive gyldent i en sauterpande og brun mørbraderne på alle sider (ca. 2 minutter i alt).
Steg derefter mørbraderne færdige i ovnen ved 180° i ca. 15-20 minutter.
Fordel sukkeret i et jævnt lag i en kold pande (ca. 21 cm. i diameter). Lad sukkeret smelte uden omrøring - først 2 min. ved kraftig varme og derefter jævn varme. Tilsæt æblemosten og lad massen koge lidt ind. Tilsæt kartoflerne og lad dem blive varme og gyldne. Lige før servering tilsættes de små æbletern.
Lad smørret smelte i en pande ved kraftig varme, men uden at det bruner. Sauter rødkålen til den er mør og smag til med salt og revet muskatnød. Smag til.
Servering: Skær mørbraderne i 4 tykke skiver og del hver skive med et skråt snit til i alt 8 bøffer. Anret bøfferne på tallerkener sammen med kartofler og rødkålssalaten