Teres major med grillet grønt og løgsovs
LØGSOVS: Varm olien op ved middel varme på en pande.
Skær løgene i tynde både eller halve skiver – steg 10-15 minutter til løgene er bløde og blanke, men ikke har taget farve.
Rør melet i og lad stege med 1 minut.
Rør bouillonen i og lad småkoge mindst 5 minutter.
Rør et par dråber kulør i og smag til med salt og peber.
TERES MAJOR: Tag kødet ud af køleskabet mindst 1 time inden det skal steges – dup det tørt med et stykke køkkenrulle.
Varm olien op til middel-høj varme på en pande.
Steg kødet 3-4 minutter på hver side – der skal komme en flot stegeskorpe på.
Drys med salt og peber og læg kødet til hvile på et spækbræt med kødrille – det må ikke tildækkes.
Efter 10 minutter kan du skære kødet ud i halvtykke, skrå skiver.
TILBEHØR: Steg asparges ved middelvarme i lidt olie på den pande, du netop har stegt kød på – de skal have i alt 5-6 minutter – drys med salt.
Steg tomaterne et par minutter ved høj varme, til de er gennemvarme.