
Kalveculotte m. hvidløg/rosmarin marinade
Kalveculotten er lidt mindre end okseculotte, og kalveculotten har mere mild smag end okseculotten. Vi har marineret culotten i en mild hvidløg og rosmarin marinade, som vi mener står rigtig godt til kalvekødet.
Kalveculotte i ovnen eller på grillen er perfekt til en aften, hvor det skal være både nemt, smagfuldt og mørt.
Marineret kalveculottesteg.
Efter åbning holdbar 3 dage i køleskab ved højst +5°C.
Kalveculotte (98%), marineret med 2% marinade (delvis hærdet rapsolie, krydderier (bl.a. hvidløg, rosmarin), salt, sukker, spinat).
Energi | 719 kJ / 172 kcal |
---|---|
Fedt | 10 g |
- heraf mættede fedtsyrer | 3,7 g |
Kulhydrater | 0,4 g |
- heraf sukkerarter | 0,2 g |
Protein | 19 g |
Salt | 0,4 g |
Opskrifter
Læg kalveculotten i et ildfast fad med en lille smule vand i bunden. Steg culotten i ovnen ca. 15 min. ved 250°. Skru ned og steg færdig ca. 30-40 min. eller til en kernetemperatur på 58°.
Kan også grilles ved " indirekte varme" i ca. 30-40 min. til stegen opnår en kernetemperatur på 58°C.
Lad stegen hvile tildækket i ca. 15 min. inden den skæres for.