Osso buco i cremet citronsauce med friske krydderurter
Fremgangsmåde
Skær igennem hinden i kanten af osso buco’en 4-5 steder. Det forhindrer kødet i at trække sig sammen og danne skål under tilberedningen.
Brun kødet af på en pande og læg det til side. Steg løgene gyldne i samme gryde og tilføj derefter hvidvin, nogle kviste timian, laurbærblade og det brunede kød. Tilsæt vand indtil kødet næsten er dækket. Lad det simre i ca. 3 timer.
Når kødet er mørt tages det op af gryden. Si evt. saucen og lad den derefter koge ind til ca. halvdelen. Tilsæt fløde, sennep og revet citronskal og lad det koge godt igennem indtil saucen tykner en smule. Jævn det med maizena, hvis konsistensen ønskes tykkere. Smag til med salt, peber og honning, og evt. lidt citronsaft.
Slut af med masser af krydderurter lige inden servering.
Server med rodfrugter vendt i olie og bagt i ovnen ved 180 grader i ca. 25 minutter.
Velbekomme :)