123 v13

Osso buco med urter, citron og persille

4 pers.
210 min
Middel

Fremgangsmåde

Osso buco: Vend kødet i mel. Brun dem af på en pande/stegeso til de tager farve. Brun urterne af og fordel dem ovenpå kødet. Hæld vand ved og lad retten simre i 3-3½ time ved 160°. Lige inden servering drysses kødet med revet citronskal og hakket persille.

Kartoffelmos: Skræl kartoflerne og skær dem i mindre stykker. Kog dem godt møre i en tykbundet gryde i vand uden salt, i ca. 20 minutter. Hæld vandet fra kartoflerne, og damp dem helt tørre. Mos kartoflerne med kartoffelstøder / håndmixer tilsæt mælken lidt efter lidt under stadig piskning.Tilsæt smørret og pisk mosen let. Smag til med salt og peber.

 

Ingredienser

  • 6-8 skiver osso buco
  • 1 citron
  • 2 løg i grove tern
  • 2 gulerødder skåret i 2 cm tykkelse
  • 1 bundt persille
  • 1 porrer i skiver
  • mel
  • - Kartoffelmos
  • 1,2 kg. skrællede kartofler
  • 2 dl. mælk
  • 50 gr. smør
  • 1 tsk. groft salt
  • friskkværnet peber
Indstil præferencer
Essentielle cookies
Session cookies,
Ydelses cookies
Google Analytics,
Funktionelle cookies
Målretnings cookies
Facebook Pixel,
Ved at benytte dette website accepterer du brug af cookies. Sæt preferencer eller luk beskeden