Osso Buco Milanese
Fremgangsmåde
Skold, flå og hak tomaterne. Dåsetomater skal dryppe af. Lav en krydderurtebuket af persille, timian og laurbærblad.
Kom tomater, salt, peber, merian, resten af hvidvinen, vand og krydderurtebuketten i gryden og lad retten koge ved svag varme i 2-3 timer. Kødet skal næsten falde af benene.
Risotto milanese: Pil og hak løget og svits dem klare i smørret. Vend risene i og lad dem snurre med nogle minutter, til de er blanke. Kom bouillon og safran ved og bring det i kog. Læg tætsluttende låg på og lad risene koge ved svag varme ca. 12 min. Tag gryden med risene fra varmen og lad dem trække under låg i 12 min. Rør risene igennem med en gaffel, de skal være ret fugtige og have konsistens som lind grød. Rør parmesanost i lige inden serveringen og krydr med salt og peber.
Gremolata: Hak persille og hvidløg. Skyl og tør citronen. Riv den fint. Bland hvidløg, persille og citronskal.
Anretning: Fjerne krydderurtebuketten og smag eventuelt retten til med salt og peber. Drys gremolataen over eller byd den til i en lille skål. Spis risotto milanese til.